Kúpiť bežiaci pás – e-shop

Sprievodca výberom
bežiacich pásov


Bežiaci pás  >  Bežecký pás a jeho účinky

Bežecký pás a jeho účinky

Behanie, prípadne rýchla chôdza, je mimoriadne prospešná pre zdravie. Nemusíte behať vonku, ale v pohodlí domova a za akéhokoľvek počasia. Ako vám bežiaci pás prospeje?

Prospešnosť behania na páse sme zhrnuli do 4 hlavných prínosov.

1. Behať alebo intenzívne chodiť môžete každý deň

Tým, že máte bežiaci pás doma, môžete posilňovať srdce, ktoré pracuje celý život, naozaj každý deň. Veľmi prospešný je beh aj pre mozog, ktorý sa počas športovania zdravo okysličuje. Vďaka pravidelnému behu budete nielen celkovo vitálny, ale tiež zlepšíte svoju pamäť a intelekt. Endorfíny vám zlepšia náladu a stanete sa oveľa odolnejšími voči stresu.

2. Bežiaci pás doma vám ušetrí veľa času

Čas, čas, čas. A väčšinou nič nestíhame, nieto si vyhradiť čas na presun do fitcentra. Zaradiť posilňovňu pravidelne do života sa veľa ľuďom ani pri najlepšej vôli jednoducho nedarí. Avšak naštartovať pri večerných správach bežecký pás je už reálnejšie. Než sa pôjde spať, môže sa na ňom vystriedať celá rodina. A čo potom ráno po prebudení - to sa už behá jedna radosť. Pekne v domácej pohode, pokojne neučesaní, neumytí, veď to zvládnete po behaní. Aj raňajky potom chutia oveľa viac. Zvlášť zamestnané ženy si chvália ranné behanie na páse, pretože večer už bývajú veľmi unavené. Navyše behanie na lačno je zabijakom tukov.

3. Domáci bežecký pás šetrí peniaze - náklady na posilňovňu, dopravu a ďalšie výhdy počas rokov prevýšia jeho obstarávaciu cenu

Aj keď sa vám môže zdať investícia do pásu pomerne vysoká, náklady na posilňovňu, dopravu a ďalšie výhody ju počas rokov prevýšia, zvlášť ak športuje celá rodina. Bežecký pás však šetrí peniaze aj v zmysle zdravotnej prevencie. Vďaka pevnému zdraviu nebudete potrebovať nemocenskú ani lieky a neohrozí vás ani výpadok príjmov v dôsledku liečby a rehabilitácie.

4. Bežiaci trenažér je k dispozícii aj v nepriaznivom počasí, pri smogu alebo v lokalitách, ktoré neponúkajú vhodný terén na behanie

Väčšina rekreačných bežcov v zimnom období vôbec nebehá. Vybehnúť znova na jar a dostať sa späť do kondície je naozaj ťažké. Mnoho ľudí odrádza tiež smog či nevhodný terén v okolí ich bydliska. Niektorí nebehajú preto, že nechcú byť videní susedmi a známymi. To sa však zmení s nástupom pásu do vašej domácnosti. Od tejto chvíle môžete športovať, kedykoľvek sa vám zachce. Na motiváciu často stačí úplne jednoduchá tabuľka, ktorej políčko zaškrtnete po každom uskutočnenom tréningu.

Zdieľajte článok



Odporúčame bežiace pásy






Ďalšie novinky

Bežecký pás a jeho účinky

Behanie, prípadne rýchla chôdza, je mimoriadne prospešná pre zdravie. Nemusíte behať vonku, ale v pohodlí domova a za akéhokoľvek počasia. Ako vám bežiaci pás prospeje?

Je lepšie behať na páse, alebo vonku?

Tým, či je účinnejšie behanie vonku, alebo na bežeckom páse, sa zaoberá niekoľko vedeckých štúdií. Zaujíma vás, k akým záverom dospeli odborníci? 

všetky novinky